Verpleegkundigen: echte superhelden!

Verpleegkundigen: echte superhelden!

Verpleegkundigen: ontdek de ๐Ÿฑ ๐˜๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป die hen tot echte superhelden maken ๐Ÿฆธโ€โ™€๏ธ๐Ÿฆธ!

Ter gelegenheid van de ๐—œ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐——๐—ฎ๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด willen we deze stille helden, die zich dagelijks inzetten voor het welzijn van patiรซnten, in de kijker zetten.

Hier zijn de vijf belangrijkste handelingen die zij dagelijks uitvoeren:

1๏ธ. ๐—Ÿ๐˜‚๐—ถ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป: Verpleegkundigen zijn het eerstelijnscontact voor patiรซnten. Zij luisteren aandachtig naar hun zorgen en behoeften en bieden steun en medeleven.

2๏ธ. ๐—ง๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐—ป๐—ถ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด: Uitvoeren van verpleegkundige zorg, zoals het toedienen en afnemen van bloed, medicatie toedienen, wondverzorging,โ€ฆ

3๏ธ. ๐—–๐—ผ๐—ผฬˆ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด: Samenwerken met het medische team voor de ontwikkeling en uitvoering van persoonsgerichte zorg waardoor een uitgebreid zorgplan wordt gegarandeerd.

4๏ธ. ๐—–๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—น๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด: Verpleegkundigen houden patiรซnten 24 uur per dag in de gaten, beoordelen regelmatig hun gezondheidstoestand en passen de behandelingen zo nodig aan.

5๏ธ. ๐—˜๐—บ๐—ผ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—น๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฒ๐˜‚๐—ป: Emotionele steun aanbieden is voor patiรซnten en hun naasten van onschatbare waarde en helpen hen om te gaan met ziekte, pijn en onzekerheid.

Iedereen weet hoe waardevol ze zijn, onze verpleegkundigen! Hun toewijding,dagelijkse inzet en professionalisme zijn de kernwoorden in het herstelproces van patiรซnten. Deze Internationale Dag van de Verpleging willen wij dus zeker niet missen om โ€œ๐—ผ๐—ป๐˜‡๐—ฒ ๐˜€๐˜‚๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฑ๐˜‚๐˜„โ€ te bedanken.

Het hele DUTRA jobwear team ๐Ÿ‘